“Pasi pentru a deveni independent financiar”

SDB2

Cand vine vorba despre a economisi bani, sunt ori in plus ori in minus la acest capitol.

Am momente in care am trecute absolut toate cheltuielile personale si sunt pe plus cu banii, insa sunt si momente cand desi am cheltuit o anumita suma, raman pe minus la final.

Desi am un buget personal luna de luna ca orice student, iar o parte din ei se duc pe marea mea obsesie, makeup. Ca orice iubitor de makeup, adun mereu produse de machiaj chiar daca am nevoie sau nu de ele, dar am momente cand sunt atat de cuminte si nu cumpar nimic incat economisesc o suma mare de bani.

Scoala de bani, m-a invatat un lucru, ca nu exista importanta oricati bani am face sau am cheltuii, ci trebuie sa gandim cum sa-i economisim de la una la luna.

Oricine se poate confrunta cu dificultati financiare pe parcursul vietii, iar Scoala de Bani vine in ajutorul celor care isi doresc sa obtina mai mult de la banii lor pentru a-si construi o viata mai buna.

Scoala de Bani de la BCR este un program de educatie financiara care vorbeste dincolo de definitii, sintagme si teorii despre nevoi si aspiratii, despre cum putem sa obtinem bunastarea. O mie de angajati BCR au devenit profesori de independenta financiara si organizeaza ateliere la nivel national cu diferite categorii de varste, de la copii din gradinite la adulti. Atelierele sunt gratuite si sunt organizate in companii, institutii publice, universitati, licee si scoli. Materialele sunt special adaptate societatii romanesti si nu prezinta oferte comerciale din partea bancii.

Metode pentru a economisi bani si a deveni dependent financiar

– Foloseste mijlocul de transport in loc de masina –

Eu inainte sa ma mut la oras locuiam la parinti mei in provincie, liceul si facultatea le aveam la oras si desi nu-mi placea absolut deloc idea de a face naveta, de a merge ore in sir si a astepta microbuzul fie frig/ cald/iarna/vara, tot o faceam si asta pentru a economisi banii pe care ii primeam.

– Economisirea produselor din casa inaintea de a cumpara altele –

Acesta metoda am testat-o de n ori, aveam momente cand cumparam in prostie produse de makeup/skincare, chiar de aveam nevoie de ele sau nu. Cei drept mi-am invatat lectia, nu mai cumpar nici un produs de makeup/skincare pana nu se termina altul sau expira, functioneaza de minune cu o ambitie de fier, plus ca economisesc mai mult

– Crearea unui inventar –

De vreo trei luni imi notez fie intr-o agenda sau pe telefon ce produse se consuma sau ce am de cumparat. Notez ce am de cumparat si ce nu si in felul acesta mai economisesc o parte.

– Un sfat super util, gateste mai des –

Pasul asta il fac din ce in ce mai des sau cel putin cand am timp si asta pentru ca, iubitul meu prefera mereu sa manance in oras cheltuind anumite sume, asa ca de cand sta cu mine in casa, nu mai mananca atat de des in oras, sau cel putin se rezuma la o data pe saptamana cand nu am eu timp de gatit.

– Un alt pas foarte important, urmareste reducerile –

Fac acest pas de fiecare data cand imi doresc sa cumpar ceva, fie ca este vorba de imbracaminte, incaltaminte sau de produse de makeup sau orice altceva, caut mereu sa le iau la reducere fie la un pret mai scazut si asa economisesc bani, plus ca nu mai dau banii pe lucruri de care nu am nevoie.

SDB1

Gasesc deosebire intre a economisi banii primiti si a deveni independent.

Cum sa faci bani prin economisire? Foarte simplu. Eu am devenit independent financiar prin economisire, am invatat sa economisesc o parte din banii primiti lunar si sa-i investesc in ceva util pentru mine. Scoala de makeup. Cum nu aveam resurse financiare suficiente pentru ceea ce-mi doream sa fac, am economisit o parte din bani pentru ai folosi pentru placerea mea. In felul acesta nu doar ca am dat o parte din bani, dar in acelas mod, banii revin inapoi.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2018.

Multumesc pentru vizita!

Kisses, -A!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s